Inspiration.

Jag lånade min goda vän Nathalies hår en eftermiddag för att visa er några snygga frisyrer inför helgen och dess festligheter, givetvis så funkar de även för vardagen! På Nathalies blogg ( www.hakunamatata.blogg.se ) kan ni även kika på vilka kläder hon skulle välja till repektive frisyr för att få tips även på den biten.
De första två frisyrerna funkar även om ni inte har lika långt hår som Nathalie, annars funkar de alldeles utmärkt med löshår.

Rosett.


En otroligt snygg och samtidigt söt frisyr som passar till såväl fest som fika med vännerna, det är dock lite enklare om ni har någon som kan hjälpa er med den annars gäller träning, träning och åter träning.
Gör såhär:
- Kräver iaf hår till axlarna.
- Fäst allt hår i en tofs och placera där ni vill ha rosetten på huvudet (jag har lagt den lite på sniskan)
- Dela sedan upp håret i tre delar, två större och en mindre i mitten (för "bladen" och mittendelen) Gör en ögla av den ena och föst i tofsen, gör samma sak med den andra. Göm ändarna i den motsatta "gluggen". Ta sedan mittenremsan och fäst i tofsen på framsidan med Peruknålar, ta den sedan över rosetten, vik in ändan innanför och fäst med peruknålar på baksidan.
-Spraya och klart!


Fransk knut med fläta.


Även denna frisyr passar till många tillfällen beroende mot kläder och smycken. Kräver att du kan fläta annars är den superenkel!
Gör såhär:
Dela håret i två delar, från en sidan pannan till andra sidan i nacken. Av främre halvan gör du en halvt inbakad fläta, du tar alltså bara hår och bakar in från ena sidan.
- Fäst allt hår i en snodd ett par cm från örat, dela upp i två delar och tupera båda två.
- Tvinna sedan båda i en boll och fäst med peruknålan (bild tre)
- Spraya och klart!Glamour lockar.Lockar är aldrig fel!
Gör såhär:
- Dela upp håret i så stora delar beroende på hur stora (tjocka) lockar du vill ha.
- Spraya på ett värmeskydd och en produkt som ger lite stadga,  använd locktången på varje del.
- Ta sedan locken och rulla ihop den och fäst med klips eller hårnål, låt lockarna kallna.
- Släpp ut och kamma med fingrarna.
- Spraya och klart!Dagen-efter-frisyr.


Dagen efter kan du spraya och fixa till lockarna lite och fästa upp luggen med två hårnålar, så får du en otroligt snygg dagen-efter-frisyr! :)

Kommentarsvar.

   
Ann om Hårförlängning.:
Hejsan ja har en lite fråga ska färga håret på min jobbarkompis som har svart/grått hår till Brunt? har du några tips på va för färg jag ska ha? blir de bra om man färgar från svart till brunt?
Tacksam för svar!

Svar:
Hej! Det var ingen lätt uppgift. Det går det inte att göra svart hår brunt utan att avfärga (bleka) det svarta håret först, men om det är mycket vitandelar så kan de gå i vilket fall. sedan behöver du en färg som täcker grått hår, vilket alla inte gör. Jag rekommenderar att hon vänder sig till en frisör, för det är väldigt svårt utan de kunskaper frisörer har, men om hon inte vill tycker jag att du iaf ska köpa färgen på en salong så du får den som förhoppningsvis ger bäst resultat. Hoppas iaf du fått lite tips. Lycka till! :)
  

em om Hårförlängning.:
Vad skulle du ta för en hårförlängning? :)

Svar:
Beror på vilken typ av hårförlängning, jag kan alla :) Vilken är du intresserad av?
  

Lis om Kommentarsvar.:
Hjesan! Ville bara säga att du är jätteduktigt. jag har lite frågor här bara . först undrar jag kronan ligger? och sedan undrara jag lite om öppettiderna på skolsalongen och vad det kostar för en vanlig klippning och prset dit? kram

Svar:
1. Salong Kronan ligge på Gröna Gatan, Jönköping.  036123410
2. Vi treor klipper måndag el tisdag, en klippning kostar 150kr både i skolan och på salongen.

Hoppas du fick svar på dina frågor :)
  

sofia om Inspiration.:
Tja! Jag älskar rosettfrisyren och tror inte jag är ensam om de. Sen jag såg den för ca 2 år sen i nån tidning har jag försökt få till en liknande på mig själv men lyckas jag, nej. Jag har nämligen hår till midjan. Det är väl praktiskt taget omöjligt att få till en rosett me så långt hår? Eller har du några fisör-trix. Gillar bloggen, du är proffsig. Jag skulle verkligen uppskatta lite frisyrtips för riktigt långa hår! Ha en supertrevlig helg!

Svar:
Hej! Trodde nästan att den skulle vara populär, kanske du fått några tips om hur man gör. Håret är lite långt, men går gör de aboslut :) Om du vill ha kvar din längd så är ett tips att klippa upp det lite, för att göra håret lite lättare att fixa med. Ett långt tungt livlöst hår är kanske inte så snyggt, men du kan få de snyggt o fortfarande behålla längden.
Jag ska vara ärlig så tycker jag inte att någon borde ha längre hår än till naveln. Men givetvis ska du inte klippa de om du trivs i det :)

 mathilda om Hårförlängning.:
är det sant att man inte får bättre hår om man tar tabletter med kisel osv? då luras man ju?!

Svar:
Man kan få bättre kvalité på håret som växer ut, men det växer inte fortare. Läs mitt inlägg "Hårväxt" så finns det mer info!

  
 Angelica om Frisörernas Favoritprodukter!:
Har du tips på något bra märke om jag ska färga min utväxt? Vill inte bli albinoblond.. Vilket jag tyvärr alltid lyckas med..

Hej!
Innan jag började frisörutbildningen och de knep i plånboken använde jag hms slingor (c:a 70kr). Det funkade väldigt bra. Och just för att inte bli platinablond tycker jag du ska dra slingor och inte helblondera. Ger ett mycket snyggare och naturliga intryck, dessutom så snyns inte utväxten lika snabbt. Lycka till!

  
 Anonym om Hårprodukter.:
Vi vill ha bilderrrr =)

Svar:
Förstår de :)
  
 Ellinor om Hårprodukter.:
Hej. Tänkte fråga hur mkt det skulle kosta om man ville få gjort frisyren "en fransk knut med fläta" hos dig?

Svar:
Hej! hmm, beror lite på om du vill ha löshår i etc.. Men c:a 150 kr när jag praktiserar på salongen (varje fredag) :)

Frisörernas Favoritprodukter!Anna- 
Redken All Soft Heavy Cream
Superbra för lite grövre och slitet hår.
 
Sofie- Sebastian Nudist
Hårkräm som gör håret mjukt och friskt, fungerar som värmeskydd och går att använda i vått och torrt hår.

Sofie M- Joico silkesserie
Verkar vårdande på Sofies grova självlockiga och torra hår.

Elisabeth- Matrix vavoom spray
Spray som ger stadga men ändå inte blir för hårt, luktar också otroligt gott!

Linda- Matrix Vavoom Iron in Control
Värmeskydd för båda grovt och fint hår, gör håret lent och glansigt utan att det blir "flötigt".

Josefine- Sebastian Potion 9
Vårdande stylingprodukt som passar alla hår! Helt otrolig allt i allo produkt.
 
Julia- Matrix lockmosse
Ger väldigt fina lockar även om man bara har ett lätt självfall, lcokarna håller och blir inte frissiga.

Edina- Goldwell volymmosse
Ger håret en otrolig volym och den håller!

Sara- Di:fi vax (blå)
Funkar bra för korthåriga damer eller män, ger bra stadga och lagom glans.

Emma- Matrix färg och biolog serier.
För både hårstråets yttre och inre, färgserien behåller färgen och ger glans medan biologserien vårdar hårstrået extra bra.


Hårförlängning.

Att få långt och fylligt hår är en dröm för många, man slutar klippa håret, knaprar tabletter och gud vet vad. Detta funkar inte för håret växer inte fortare i vilket fall. Däremot så kan man förlänga håret på många olika sätt. Det går på ett par timmar och sedan har man håret man alltid drömt om.

Före:                                  Efter: 
                                                                                  
         

Jag har satt i löshår med keratinvax på min syster mia, hon har otroligt tunt hår och ville ha fylligare och lite längre. Vi satte i c:a 60 slingor eftersom hon har gansla långt hår själv (normalt är c:a 100-120st). Resultatet blir otroligt snyggt och ser väldigt verkligt ut. Det är lätt att sköta och håller c:a 2-6 månader. Priset varierar en hel del beroende på hår, vax och mängd. Men räkna med mellan 2500-5000kr.
Vi har lockat håret ltie slarvigt med en plattång och sedan sprayat.Detta är de vanligaste hårförlängninarna och de jag själv har testat. Otroligt viktigt med alla löshår är att man sköter dom rätt. Bra schampo och balsam, även ett srum som man inte sköljer ur. Helst ska håret självtorka, var försiktig med för mycket värme som sliter snabbt på håret.

Keratinvax.

Man sätter i c:a 100 små hårslingor i håret med hjälp av keratinvax. Keratin är ett naturligt ämne i håret och därför ska detta vara skonsammare (hårförlängning är dock aldrig skonsamt). Denna metod rekommenderar jag att göra hos frisörer för att inte skada håret och få ett snyggt resultat!
+ Ser snyggt och naturligt ut, lätt att sköta och styla.

Tapehair.
I denna metod sätter man fast hårslingor (2-3cm breda) med hjälp av en dubbelhäftande tejp. Denna metod ser absolut verkligast ut, nackdel är att de är ltie svårare att styla eftersom fästerna kan vara i vägen. Hållbarheten beror en del på hårkvalitén, men jag har inte de ästa förutsättningarna och jag tog bort mitt efter c:a fem månader.
+ Ingen värme för ditsättning, ser naturligast ut.

Hårträns med fläta.
En hårträns är hår ihoppsytt i en lång träns, denna syr man sedan fast i smala inbakade flätor som man gjort i håret där man ska fästa löshåret. Sitter otroligt bra och trots att det tar lång tid går det att göra hemma (med en del kunskap). Nackdelen är att det är svårt att styla eftersom man har inbakade flätor under håret, dessutom så brukar hårtränsarna man köper inte vara helt äkta vilket gör att hårrt ser lätt risigt ut.
+ Lätt att göra och bra hållbarhet.

Hårträns med klipps.
Man klipper hårtränsen i passande bitar, sedan syr man fast klämmor i sidorna och mitten (beroende på hur breda de är). Sedan är det bara att tuper hårbottnen där man ska fästa klämmorna. Detta är den bästa metoden för er som bara vill ha löshår får en kväll. Det går att använda tills håret slitits ut. Otroligt lätt att fixa hemma.
+ För vem som helst, när som helst.

Har ni fler frågor så skriv :)


Hårprodukter.

Idag tänkte jag bjuda på tips från femton frisörer som rekommenderar deras favoritprodukter! :) Ska även försöka fixa bilderna från hårförlängningen så att ni får se hur snygg den blev. Men först ska jag till salongen och skapa lite vackrare hår...

Motsatsen till hårförlängning-håravfall.

Hej! Min dator är visst inte så glad på mig idag och vill inte ladda upp några bilder. Hårförlängningen blev dock superbra! Så inlägget kommer upp imorgon eller så fort jag fixat det. Så länge får jag bjuda på lite fakta om håravfall, motsatsen till hårförlängning :)

Alla människor fäller hår, varje dag, hela livet. Det är fullt normalt. I vissa perioder upplever man att man tappar mer hår än vanligt. Det beror oftast på någon form av näringsbrist eller för intensivt solande eller något som annars inte kropppen är van vid.


Ärftligt håravfall
Det ärftliga håravfallet är drabbar främst män. Även om det i viss mån också kan drabba kvinnor så leder det väldigt sällan till skallighet hos kvinnor som det ofta gör hos män. Det är inte heller säkert att en man drabbas av håravfall tillföljd av att man har haft en skallig far, men då kan det vara tidigare generation i släkten som man ärver hårfäste ifrån.


Medicinska orsaker

De medicinska orsakerna till håravfall kan vara många. En del hudsjukdomar kan vara en direkt anledning till håravfall. Även näringsbrist kan leda till att man tappar hår. Exempel på det är brist på zink och järn.
Hos vissa personer är ämnesbristen en direkt biverkning av sjukdomar i sköldkörteln. Det har också visat sig att vissa typer av läkemedel som innehåller mycket A-vitamin kan ge upphov till håravfall.


Stress

För mycket stress är aldrig bra. Detta gäller inte minst vid risken för håravfall.
Olika stressituationer kan leda till att håret under en viss tid faller av. Anledningen är att håret går in i en vilofas vid stress. Vilofasen kan sedan övergå till en avstötningsfas som leder just till håravfall.


Slitage

Blir håret för starkt påfrestat av kemiska ämnen kan håret lätt gå av. Detta är vanligast vid t ex blondering och permanentning. En del människor är så pass känsliga för kemiska ämnen i håret att man inte klarar av alla typer av schampo eller stylingprodukter utan att hårstrån trillar av i större utsträckning än vad som är normalt.
Man bör söka hjälp för sitt håravfall då man känner att det pågått under en längre tid och man börjar se kala fläckar.


Hårförlängning.

Imorgon ska jag göra en hårförlängning och skriva om olika tekniker som finns. Kommer även tips o fakta. Missa inte det! :)


Kommentarsvar.

 
Hillevi om Inspiration.:
Vart jobbar du? och hur mkt tar ni för att bara toppa håret lite sådär :D ? klippte nämligen av mitt långa hår i början av sommaren och nu vill jag att det ska bli långt igen så jag vill inte klippa mkt. Sen undrar jag om du kommer göra balfrisyrer till våren sen och om man kan paxa dig isådanafall ;) ?

Svar:
Hej! Jag jobbar på Salong Kronan (036-123410) hos vår kära Lene :) Eller jag praktiserar rättare sagt eftersom jag är tredjeårselev på frisörskolan. En elevklippning kostar 150kr, och andra behandlingar ungefär halva priset mot i vanliga fall.
Det blir nog en del balfrisyrer kan jag tänka mig :) Du får höra av dig närmare vilken dag o tid så kan vi nog absolut göra dig superfin i håret!
  

Anonym om Inspiration.:
ojojoj, vilka fina frisyrer! Du är riktigt duktig! Tyckte att rosettet var hur gullig och chic som helst!!!

Nu till min fråga.. Jag har ett sånt tråkigt hår! axellångt hårt som man inte kan göra något med. Tycker inte att jag alls får till varken volume eller "lockigt". Sätter oftast bara upp det i en tofs eller liknande.
Snälla, ge mig tips på enkla och vardagsfrisyer innan jag rakar av mg håret för att slippa det:/
tack på förhand..kramkram:)

Svar:
Tack! väldigt kul att få höra :) 
Har du kollat på mitt inlägg "Mitt emellan"? Har lagt upp massa fina frisyrer för oss med axellångt hår. Kan också tänka mig att göra ett inlägg där jag fixar mitt eget hår (har även jag axellångt) För att ge lite idéer. Blir isåfall nästa vecka. Kram

 
  
Sara om Salongen.:
vem är hetingen på bilden längst ner i mitten :) ?

Svar:
Haha, det är min kollega på Elgiganten. Otroligt trevlig kille :)
  

Miranda
om Kommentarsvar.:
Hejsan! Vad du kan om hår!:D Har två frågor till dig bara; Jag har två "virvlar" en i hårfästet i luggen och en bak på huvudet. Finns det några bra medel som tonar ned dem? För de syns så väl, och jag kan inte ha lugg ned över pannan eller snedlugg, för virvlen formar hela håret fram i pannan.. Väldigt frustrerande. Sedan undrar jag över löshår, vilket är egentligen det skonsammaste sättet för håret att sätta fast löshår?Lim, vax osv. Och finns det några bra och billiga sidor där man kan köpa löshår? Vilken är även den bästa kvaliten på håret som man ska ha? Alltså rikigt hår eller tillgjort? Tack för svar!Ha de bra!

Svar:
Hej! Tyvärr kan man inte ändra virvlarna, däremot kan man klippa så att de inte utmärker sig lika mycket. Har en kompis som har en virvel i luggen, tyvärr är möjligheten att ha hellugg liten, men med en del jobb kan du nog få till en snygg snelugg. Fråga din frisör nästa gång så kan hon/han hjälpa dig!
Ah, bra att du frågar. Ska göra en hårförlängning på söndag, då tänkte jag även skriva om hårförlängningar. Så kika in då, och om du har mer frågor så är det bara att skriva igen! :)
Beckaa om Inspiration.:
Men GUD människa vad duktig du är! Vart jobbar du? Eller skulle du kunna fixa ens hår till olika tillställningar? Hur mycket skulle du ta för flätan? Haha grymt många frågor. Vill bara tillägga att du är otroligt DUKTIG!!

Svar:
Kul att höra! Eftersom jag är tredje årselev jobbar jag i salongen i skolan och som elev på Salong Kronan (036123410) i Jönköping. Kan absolut styla inför olika tillställningar, svårt att svara på hur mycket det skulle kosta, beror på  förutstättningar, tid etc. Ring till Salongen om du är intresserad, jobbar varje fredag :) 

Tack ännu en gång!
 
  
Josefine  (josefine_kisch@hotmail.com) om frisyr för rätt ansiktform.:
Hej!
Jag skulle verkligen behöva din hjälp!
Jag kan inte lista ut vad jag har för ansiktsform och mitt hår är så himla tråkigt just nu, så jag skulle verkligen uppskatta ifall du berättar vad min ansiktsform är och vad du tycker jag skulle passa i för frisyr. :)

Jag skickar en länk: http://jowssan.blogg.se/2008/october/nu-borjar-man-kanna-av-veckan.html

Tack på förhand!
/Josefine

Svar:
Hej! Tycker det ser ut som att du skulle passa väldigt bra i en lite längre page, som går till nackslutet där bak och är c:a 5cm längre framtill. Färgmässigt tycker jag att du ska testa en annan blond nyans, inte tona hela håret utan nyansera. Lite åt mocha (svårt att veta om du inte är frisör) skulle vara skitsnyggt! Det kan du dock inte göra hemma, så vänd dig till en frisör.
  

Anonym
om Inspiration.:
va duktig du är sweetie! Får ta och ses snart! Love you

Svar:
Är det du Nenne? Tänkte ev överraska dig om två veckor! :)
  

Lisa poopie
om Inspiration.:
Evelina!!! haha du förklarade de i skolan, men ack säger jag bara! de här va de gulligaste jag sett. du e så duktig hjärtat! hur sjutton kom du på de med rosetten? en sån måste jag faktiskt ha snart. funderar på om jag kanske ska ha den till simon idag, ska jag våga de? hm.. klart jag gör :) du, ja tar med mej smörgåstårta nästa vecka ;) puss!

Svar:
Haha, visst är den fin? såg den på bild i en bok sen testade jag lite för och med lite fantasi kom jag på hur jag skulle göra den. Klart du kan, den är otroligt fin. Ses i veckan! puss

Inspiration.

Jag lånade min goda vän Nathalies hår en eftermiddag för att visa er några snygga frisyrer inför helgen och dess festligheter, givetvis så funkar de även för vardagen! På Nathalies blogg ( www.hakunamatata.blogg.se ) kan ni även kika på vilka kläder hon skulle välja till repektive frisyr för att få tips även på den biten.
De första två frisyrerna funkar även om ni inte har lika långt hår som Nathalie, annars funkar de alldeles utmärkt med löshår.

Rosett.


En otroligt snygg och samtidigt söt frisyr som passar till såväl fest som fika med vännerna, det är dock lite enklare om ni har någon som kan hjälpa er med den annars gäller träning, träning och åter träning.
Gör såhär:
- Kräver iaf hår till axlarna.
- Fäst allt hår i en tofs och placera där ni vill ha rosetten på huvudet (jag har lagt den lite på sniskan)
- Dela sedan upp håret i tre delar, två större och en mindre i mitten (för "bladen" och mittendelen) Gör en ögla av den ena och föst i tofsen, gör samma sak med den andra. Göm ändarna i den motsatta "gluggen". Ta sedan mittenremsan och fäst i tofsen på framsidan med Peruknålar, ta den sedan över rosetten, vik in ändan innanför och fäst med peruknålar på baksidan.
-Spraya och klart!


Fransk knut med fläta.


Även denna frisyr passar till många tillfällen beroende mot kläder och smycken. Kräver att du kan fläta annars är den superenkel!
Gör såhär:
Dela håret i två delar, från en sidan pannan till andra sidan i nacken. Av främre halvan gör du en halvt inbakad fläta, du tar alltså bara hår och bakar in från ena sidan.
- Fäst allt hår i en snodd ett par cm från örat, dela upp i två delar och tupera båda två.
- Tvinna sedan båda i en boll och fäst med peruknålan (bild tre)
- Spraya och klart!Glamour lockar.Lockar är aldrig fel!
Gör såhär:
- Dela upp håret i så stora delar beroende på hur stora (tjocka) lockar du vill ha.
- Spraya på ett värmeskydd och en produkt som ger lite stadga,  använd locktången på varje del.
- Ta sedan locken och rulla ihop den och fäst med klips eller hårnål, låt lockarna kallna.
- Släpp ut och kamma med fingrarna.
- Spraya och klart!Dagen-efter-frisyr.


Dagen efter kan du spraya och fixa till lockarna lite och fästa upp luggen med två hårnålar, så får du en otroligt snygg dagen-efter-frisyr! :)

Kommentarsvar.

seb om hårshow.:
Behöver du en manlig modell (försökskanin) så hör av dig/ Seb

Svar:
Det vore jättekul! :)

Nathalie. om 7 Oktober.:
Darliiiing

Svar:
Gull:)

J (heliopoetica@hotmail.com) om Billigt vs. Dyrt Schampo?:
(angående proteiner i schampo och dess inverkan på håret) alltså, håret är dött. om man vill att håret ska bli annorlunda så får man ju äta annorlunda, resten av livet, för det är när håret görs i hårsäckarna som det går att påverka hårets uppbyggnad. inte sedan! hår är lika dött som sten! försök smörja in en sten med vitaminer och proteiner, för att se om det ändrar något i dess uppbyggnad.

Svar:

Bra att du skriver så kan jag förklara lite grundligare så att du förstår.
 Håret är uppbyggt av olika bryggor. Bryts alla fyra bryggor går håret av.. Saltbryggan bryts när man blöter håret men "lagas" igen när håret torkar. Varje gång man blöter håret öppnas fjällskiktet i håret (detta är genomskinligt) Då kan schampot tränga in i håstrået, eller lägga sig runt om som en hinna och får det mer glansigt. Protein bygger upp håret genom att lägga sig på ev skador och gör de mer hållbart. Hur tror du annars att en inpackning eller toning kan vara skonsamt för håret? Så enligt dig behöver vi inte vårda håret alls?

Anonym om Salongen.:
är janina lillasyster eller storasyster? ser så ung ut :)

Svar:
Janina är storasyster (och vill vara mamma ibland :) ).

öster om Kommentarsvar.:
om man (kille) ska lägga snaggning på huvudet, vilken längd ska man använda då tycker du? 3mm, 6mm, 10mm?

Svar:
Jag tycker inte man ska snagga sig alls, på sidorna är okej och behålla längden på huvudet. Hitta istället en kort frisyr som du trivs i. Om du nu ändå tänkte snagga dig, änvänd sex mm på sidorna och tio mm på kronområdet (uppe på huvudet)

mathilda om Kommentarsvar.:
hej! jag skulle vara jättetacksam om du hjälpte mig.. jag har ett problem.. jag är blond, drar slingor då och då. jag har hårförlängning isatt och har hållt på med det länge. mitt hår blir aldrig längre eftersom att det går av så fruktansvärt lätt. dessutom plattar ag håret. jag vet att jag åste sluta för att få det bättre, men jag vill inte gå med oplattat hår.. hjälp mig. finns de ingeting jag kan göra? skulle vara jättetacksam om du kunde svara.
tack så jättemycket! jättekul med en hår-blogg. :) kram mathilda.

Svar:
Hej! Tror ditt problem är ganska vanligt. Allt blir en ond cirkel. Du plattar håret mycket och det går av, då skaffar du hårfölängning och sliter ännu mer på håret och det blir ännu med slitet. Även slingorna skadar håret mycket. Min lösning är kanske inte vad du vill höra, men det alternativet är att fortsätta och tillslut måste du kanske göra något drastiskt (victoria beckham).
Klipp håret i en snygg frisyr som klär dig (skippa löshåret, kort är supertrendigt) Helst en frisyr där ditt självfall gör den ännu snyggare så att du inte behöver platta håret så ofta. Du får ett snyggt och friskt hår, och de blir längre eftersom de slutar gå av.

Håret klarar en hel del, men inte allt på en gång :)

Lisa fisa om Kommentarsvar.:
poopie :) ville bara säga att din sida är super!!! duktig du e ! gissa om ja har en snygg dator nu då :)

Svar:
Tack fisen! Klart du har en fin dator, den är ju köpt på ELGIGANTEN!! :)

Sara om Kommentarsvar.: Okej men vilket märke tycker du är bra på hårfärg? för oftast när jag färgar så blir det mörkare än vad det visas på bilden.. jag vill ha mörkt fast absolut inte svart och inte något rött i, mer chokladaktigt, kan du tipsa på nån? tack :)

Svar:
Mitt tips är att du går till en frisör o köper en toning, då kan du säga hur du vill ha reslutatet och de kan ge dig färgen som passa ditt hår och utgångsläge bäst.
Tyvärr är det ju så att ju fler gånger man färgar desto mörkare blir det, färgen på bilden kanske är gjort på ett ljust hår och du gör det på ett mörk hår. Då blir det ju inte samma resultat. I chokladbrunt är det röda och guldiga pigment, däremot kan de synas mer eller mindre. Så för bästa reslutat ta kontakt med en frisör o be om hjälp! :)HairShow.

Har varit på två olika hårvisningar, tänkte visa er lite bilder och vad som är trendigt i färgväg nu i höst.

Det som visades mest var absolut violetta nyanser, då menar jag inte att håret är lila utan snarare brunt med en kall något lila nyans. Tyvärr syns detta inte såväl på bilderna. En annan otroligt snygg färg som syntes mycket var koppar, som kan vara så snyggt. Jag ska göra en modell på måndag i det violetta tema (hon är vanlig "tråkig" brun nu) tror de kommer bli väldigt snyggt!
Frisyrmässigt är det mycket korta frisyrer, och lockar i alla olika former och utföranden. Även flätor fanns på agendan. Här kommer lite bilder:

Min modell inför Grazette Road show. (tyvärr har jag ingen bra bild på slutreslutatet). Men färgen ser nu väl? en otroligt snygg färg med violett. (En 6V i toning använde vi)


Fler bilder förberedelse inför visning, kunde tyvärr inte ta bildet på slutresultaten pga belysningen :(


Före:
efter:


Visning:


Som sagt mycket koppar , violett och blonda nyanser :)

7 Oktober.

Nu sitter jag här med dåligt samvete, har inte bloggat på en och en halv vecka. Har varit på kurs o visningar och dessutom är jag väldigt sällan hemma så de faller bort. Men som jag sa så har jag varit på två hårvisningar, kommer bilder och sammanfattning om detta ikväll :) Idag ska jag spendera dagen på salongen :)


RSS 2.0