Kommentarsvar.

Anonym om Hårprojekt.:
hej. du har väldigt fin färg på ditt hår, vilken hårfärg använder du? tack för bra tips.

Svar:
Tack så mycket! Det var två årsedan bilden togs så ska erkänna att jag inte riktigt kommer ihåg. Men skulle gissa på en 5 i mörketsläge och en varm ton. :)

Anonym om "Pojkfrillan":
jag gillar det inte =)... Men visst ,en skönhet klär i allt. '

Svar:
Som sagt så är den korta frisyren en av höstens trender, men man kan ju anpassa den en hel del. Victorias variant är inte min favorit heller..

susanne om Billigt vs. Dyrt Schampo?:
ja man kan nog bli lurad ordentligt i tidningarna god trogen som man är.

Svar:
Ja, det är ju tyvärr så. Vi är inte tillräckligt källkritiska. Ta t ex programmet Plus, Sverker är inte objektiv och kan vrida på det åt vilket håll som helst, och visst tror vi honom?

Salongen.

Hej, här kommer ett inlägg med lite före och efterbilder samt endast bilder på några mindre projekt som genomförts denna vecka. :)

Har klippt lugg och satt i löshår på Evelyn.

 


De vart dock ett tag sedan, nu har vi klippt av det, och gjort tillfälligt affro.(rolig grej bara..)
Före, efter klipping och affro.


 

Lugg är som sagt en av höstens trender, så även min goda vän Anna fick lugg. Superfint!Som ni kanske kom ihåg så har vi satt i hårförlängning på min kära syster Janina, vi blekte aldrig håret eftersom hon var nöjd med färgen och jag ville spara på kvalitén. Hårförlängningen fixade vi i mitt vardagsrum, givetvis så tog jag inget i kostnad. Kommer ev börja med det på salongen också :) Endast efterbilder.
Och en bild på lördagskvällen :) (från vår personalfest..)

Billigt vs. Dyrt Schampo?

Läste en artikel i Göteborgsposten som enligt mig är otroligt missvisande.

GÖTEBORG. Billigt eller dyrt schampo? Spelar ingen roll. Åtminstone om man ska gå efter ett test i Göteborgs-Posten.

Åtta vanliga hårtvättare blindtestade åtta schampon – från dyraste frisörprodukten till budgetvariant.
Sunsilk Fresh & flow vann, pris 21:90 (87:60 litern). Tvåa blev Gliss, pris 40 kronor (160 kr/litern). I mitten hamnade både frisörköpta Joico Moisture Recovery, och Ikeas Njuta. Joico kostar 616:50 i literpris, Ikeas 58 kronor litern. Lägsta betyg fick Apotekets Apoliva och Life-kedjans Rapsodine. Apoliva kostar 23:50, eller 94 kronor litern, Rapsodine kostar 58, eller 193:50 kronor litern.


Mitt svar:
Schamporna tvättar antagligen någorlunda lika rent efetrsom det är tensider i alla schampon. En stor skillnad är dock vad bättre schampon gör för håret, t ex glans, färgbevaring och protein som bygger upp håret etc. Detta kan man inte avgöra på en tvätt, och så beror det givetvis på utgångläget. Alla hår är kanske inte beroende av ett superbra schampo, men ta reda på vad ditt hår behöver!


En billig parfym kan lukta lika gott som en dyr men håller den lukten? Nej!


"Pojkfrillan"

För ett tar sedan klippte Victoria Beckham nu frisyr, undrar om den blir lika populär som pagen? Frisyren är helt rätt men jag skulle dock hellre sparat en lång lugg, för att få en extra femenin touch. Viktigt att tänka på är bara att veta att alla tyvärr inte passar i frisyren, rådfråga din frisör!Nästa trend?

Kommentarsvar.

ökänd
om Höstens hårtrender.: när kommer det upp bilder på the indian lady?

Svar:
Haha, antar att du menar Evelyn? det kommer upp snart!


em om Höstens hårtrender.:
Vet verkligen inte vad jag ska göra med mitt hår, har brunt lite självlockigt hår halv långt och jag är så trött på det. Samtidigt så har jag sparat det ett bra tag för att få det riktigt långt. Funderar nu på att klippa av det till axlarna och göra lite ljusa slingor . Så ja, det står helt still vet verkligen inte vad jag ska göra. Några tips? tack för en bra blogg.

Svar:
Hej em! Som sagt så är det svårt när man inte ser håret i verkligheten, det är snyggt med slinogr i ett självlockigt hår, antingen det eller intesiv chokladbrun. Ska du klippa av det så tycker jag du ska satsta på en page som går diagonalt framåt, och riktigt uppklippt baktill för att framhäva dina lockar och volym. Lycka till!


Lovisa om Höstens hårtrender.:
Tack för en bra blogg :)

Svar:
Kul att du tycker om den!


alabama om Göteborg.:
vill ha lite tips om bra sidor på olika hårfrisyer, finns de några du kan rekomendera?

Svar:
Hej! En otroligt bra sida är www.ukhairdressers.com, där kan man välja olika galleri med t ex kort eller långt, blont eller brunt. Finna massa snygga frisyrer!


magi (love.magi_93@hotmail.com) om Göteborg.:
hej, jag blekte mitt hår i vintras och nu börjar jag fälla jättemycket hår. snälla hjälp mig vad ska jag göra.

Svar:
Fäller du eller går håret av? Om du fäller alltså tappar hårstrået från grunden beror det troligtvis inte på blonderingen. Det kan bero på en förändring i kroppen, kost, sjukdom etc. Går håret av beror det på att du blekt det så hårt så att det bryts vid minsta lilla. Då är klippning aktuellt, även ordentligt med kurer och bort med plattång etc. Besök en frisör!


Bjrk om Göteborg.:
Åh, vilken intressant blogg! Hamnar bland favoriter direkt : D Iofs är jag nyklippt men kika gärna in i min blogg o säg vad du tror jag skulle passa i för frisyr : ) Finns en någorlunda ansiktsbild i det första inlägget : D

Svar:
Kul att den uppskattas! Jag tycker absolut att du ska satsa på lite mer honungsblont i höst, reslutatet ser oftast mer naturligt ut och man slipper en så markerad utväxt! Frisyren passar dig bra, men testa lugg! En rak lugg som går under ögonbrynen är supersnyggt i höst!

Hårprojekt.

En gång när jag var ungefär 10 år gammal, ville min kära storasyster testa något nytt på mig. Hon tyckte att mitt blonda hår skulle vara orange. Sagt och gjort. Jag blev orange. Som tur var satt inte färgen särskilt bra och det försvann efter hand. Nu är det ombytta roller och Janina är numera min försökskanin! Tänkte visa er några bilder av mina hårprojekt gjorda på henne, det senaste ska genomföras på fredag.

Janina från början (till vänster, jag till höger.)


Min syster är lite röd i sig själv, och hon har superfina fräknar. Så vi bestämde oss för att göra henne rödhårig. Efter en avfärgning och RC (red,copper) så blev resultater såhär:

(Hittar tyvärr ingen bild där man ser håret bättre.)


Efter att Janina varit i Asien i 3 månader och tappat mycket färg ville vi testa något hon aldrig gjort tidigare. Blont! Trodde aldrig att jag skulle få se henne i ljust hår. Vi började med lite slingot för att jämna ut färgen och dämpa de röda som fanns kvar. Efter ett tag la vi folieslingor i hela håret för att få ett blont intryck. Janina blev dock superblond i botten och mindre blond i topparna (jag erkänner, misslyckat!) Rättade dock till det med en toning (10.2 och 8 i keune, askig och natur) och resultatet blev hur bra som helst, riktigt härligt sandblond. Nu är det sista omgången, eftersom toningen har släppt lite blir det en sista blondering,  håret slits så vi ska sätta i en hårfölängning med keratinwax. Ska bli otroligt spännande att se.

(janina efter blondering och toning.)Sista delen i projektet blir alltså på fredag, då kommer de bilder! Ska även berätta om extensions som jag ska göra på henne. Värt att tillägga är att få en färgad redhead blont är nog bland de svåraste man kan göra i yrket, och kunden måste vara beredd på att betala både i pengar och hårkvalité.


Höstens hårtrender.

Ny årstid, massa nya frisyrer!! Tror nästan alla vill förändra sig nu när vi går mot mörkare tider. Här kommer några frisyrer som är ett säkert kort inför hösten.

Axellångt hår.
Denna frisyren passar alla ansiktsformer och hårtyper. Perfekt för den som vill låta sin page växa ut eller tröttnat på långt livlöst hår. Låt längderna vara lika långa eller klipp upp håret för mer volym. Jag hamnar i denna kategorin med mitt axellånga hår. Otroligt snyggt med stora lockar, eller kanske bara snelugg och volym.


Kort hår.
En frisyr får de som vågar och har attityd. "Pojkkort" i nacken och volym på huvudet med en lång lugg. Passar framförallt hjärtformade och ovala ansikten. Men inte krulligt hår!


Lugg.
En lugg framhäver ögonen och tonar ner en kratig haka. Årets luggar ska vara långa, låt den snudda ögonbrynen, helst helt avklippt men även lite flikad. Obs! krävs ansning oftare än de andra längderna. Många frisörer har priser för bara luggklippning.


Långt och uppklippt.
Funkar för alla ansikten. Kräver inte så mycket jobb med styling förutom när du väl ska styla, det är mycket hår och tar lång tid. Långt hår ser lätt livlöst ut, klipp upp det för att få rörelse i håret. Rakt långt hår med en avklippt lugg är otroligt snyggt!


Bob/Page.
Sen har vi givetvis alla olika former av Pagen och Bobben. Ger ett sofistikerat eller också ett tufft intryck. Framhäver ansiktet, se upp om ansiktsformen är för rund eller fyrkantig, håll då längderna framtill längre än käken och gärna så de skymmer formen något. Annars så passar den alla :)


Hoppas ni inspereras inför frisörbesöken!


Bloggout!

Hej! Har inte varit inne på bloggen på tre veckor! Haft lite ångest, skälet är att jag inte vetat vad jag vill göra med mitt projektarbete och la det därför bloggen helt på hyllan för att komma tillbaka och se det med andra ögon. 

Nu är jag tillbaka, starkare än någonsin :) 

Har funderat en del på att använda matrialet i bloggen och göra en hemsida, eller ett galleri. Har inte hittat något som riktigt känts bra. Har bollat lite med syster min. VI kom fram till att bloggen är en bra idé eftersom jag är den första på min linje. Däremot kommer jag att ändra lite på bloggen.

- Endast proffisionella inlägg. (Inga personliga inlägg.)
- Uppdatering varje måndag med ett mer ingående inlägg.
- Svar på frågor varje torsdag.
- Tips och idéer kommer under veckan.

Detta är för att jag ska ha en struktur på arbetet, ett mer ingående inlägg kan ta upp till två timmar att skriva och jag varken hinner eller orkar göra det flera gånger i veckan. Även svaren kan ta en hel del tid, har tyvärr inte allt i huvudet. Därför hoppas jag genom att lägga upp det såhär få mer kvalité på inläggen. Tanken är också att det ska bli lättare för er att följa.

Hoppas ni också tycker idéen är bra!


RSS 2.0