Billigt vs. Dyrt Schampo?

Läste en artikel i Göteborgsposten som enligt mig är otroligt missvisande.

GÖTEBORG. Billigt eller dyrt schampo? Spelar ingen roll. Åtminstone om man ska gå efter ett test i Göteborgs-Posten.

Åtta vanliga hårtvättare blindtestade åtta schampon – från dyraste frisörprodukten till budgetvariant.
Sunsilk Fresh & flow vann, pris 21:90 (87:60 litern). Tvåa blev Gliss, pris 40 kronor (160 kr/litern). I mitten hamnade både frisörköpta Joico Moisture Recovery, och Ikeas Njuta. Joico kostar 616:50 i literpris, Ikeas 58 kronor litern. Lägsta betyg fick Apotekets Apoliva och Life-kedjans Rapsodine. Apoliva kostar 23:50, eller 94 kronor litern, Rapsodine kostar 58, eller 193:50 kronor litern.


Mitt svar:
Schamporna tvättar antagligen någorlunda lika rent efetrsom det är tensider i alla schampon. En stor skillnad är dock vad bättre schampon gör för håret, t ex glans, färgbevaring och protein som bygger upp håret etc. Detta kan man inte avgöra på en tvätt, och så beror det givetvis på utgångläget. Alla hår är kanske inte beroende av ett superbra schampo, men ta reda på vad ditt hår behöver!


En billig parfym kan lukta lika gott som en dyr men håller den lukten? Nej!


Kommentarer
Postat av: susanne

ja man kan nog bli lurad ordentligt i tidningarna god trogen som man är.

2008-09-24 @ 08:55:17
Postat av: J

(angående proteiner i schampo och dess inverkan på håret)alltså, håret är dött. om man vill att håret ska bli annorlunda så får man ju äta annorlunda, resten av livet, för det är när håret görs i hårsäckarna som det går att påverka hårets uppbyggnad. inte sedan! hår är lika dött som sten! försök smörja in en sten med vitaminer och proteiner, för att se om det ändrar något i dess uppbyggnad. :)

2008-10-06 @ 21:13:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0