VOLYM.

Ja, som sagt så älskar jag volym.. Går helst inte utanför dörren utan att ha lyft i hårrötterna. I detta inlägget kommer olika förslag på hur ni kan fixa volymen, sedan kan ni välja det som passar er bäst.


Föna Håret.
En bra början är alltid att föna håret efter duschen, detta för att du ska få lite lyft ända in vid hårrötterna. Lättast är att böjja huvudet framåt och föna upponer. Alternativ kan man använda en rund borste, lyfta paséerna* och sedan föna. Rullar man borsten samtidigt kan man få fina lockar. Frisörer får lära sig att föna upp volym ordentligt från rötterna, men det krävs många års av träning och det är svårt att göra på sig själv.


Tupera Mera.
Antingen så tuperar du och sprayar, eller så använder du tupering som ett komplent för att få det att hålla bättre. Viktigt att tänka på när man tuperar är att man gör det jämnt över huvudet. Ta ganska smala paséer och tupera intill hårrötterna.
Använd en tät kam.


Volumaster.
Alla har vi väl hört talas om volumastern? Den är faktiskt otroligt bra. Den är smidig att använda och ger en mjuk volym. Viktigt är att man inte använder volumaster för nära de översta hårlagret, då syns "räfflorna" igenom. Vill man förstärka effekten kan man tupera lätt innan men trycker till med volumastern. Hur man använder volumaster står förklarat i inlägget Head Cases.Volymprodukter.
Det finns givetvis volymuppbyggande hårprodukter. Det räcker dock inte att tvätta håret med ett volumschampo och så ser man ut som Amy Winehouse, det krävs lite jobb men det är bra att förbereda med. Volymprodukter gör håret lättare och tjockare utan att det inte känns tungt. Amplify-serien från matrix funkar väldigt bra. Det är en serie man använder i fyra steg. 1-Schampo 2-Balsam 3-Volymgivande 4-Finish*. Steg 3 i serien finns i olika alternativ, jag har använt Matrix Amplify Rott Lifter. Man sprayar det vid rötterna i handukstorkat hår och fönder, det ger håret ett ordentligt lyft! Steg 4-finish är hårspray som gör frisyren hållbarare.


Osis Dust it.
Dust it från schwarzkopf är en helt unik produkt. Det är ett vitt puder som man pudrar vid hårrötterna och sedan masserar in. Påminner lite om att håret är tuperat, det kan kännas lite konstigt, strävt så att säga. Den mattar även ner om man har oljiga rötter. Under kvällen är det bara att gnugga i botten lite då och då så håller det väldigt bra. Inte att rekomendera om du sa ha en stel frisyr, men perfekt för lite ruffs/lockar


Curlers.
Curles är hårspolar som man rullar upp håret på. Det är lite krångligt om man är ovan men gud så snyggt det blir. Man får både volym och härliga lockar. Ju mindre spolar desto mindre lockar. Spolar finna i många olika former, värmespolar, hårspolar, cardborrespolar etc. Smidigast om ni ska göra det hemma är nog värmespolar. De är relativt enkla att fästa och det går fortast. Man rullar dom i torrt hår och låter sitta tills de har svalnat. Vill man inte har mycket volym kan man fästa dom under kronområdet* och få lockar nertill. Babyliss värmespolar finns att köpa hos oss på Elgiganten. Ett set med 20 spolar kostar c:a 699kr. Kommer bilder på när jag testat dom. Hur bra som helst :)


Så ta fram spegel och kam och börja prova! Skriv om ni har några frågor :)

Ordlista:
Pasé - En bred hårslinga, tex 5mm tjock o 5cm bred.
Finish - Det sista innan frisyren är klar, tex spray.
Kronområdet - Övre huvudet, från tinningarna och uppåt.

Imon kommer bilder och info på det jag har inhandlat. Snart startar också Bloggprojektet tillsammans med Nathalie. God Natt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0