Behåll färg och glans.

Att behålla färg och glans är överlag svårt under sommaren, mycket sol och vatten bleker och sliter på håret. Så om ni vill göra något nytt med håret så tycker jag ni ska vänta tills hösten, då det kan pigga upp i höstvädret. Men det finns givetvis sätt att behålla färg och glans så bra som möjligt!

Ljust hår.

Att vara ljushårig är smidigast under sommaren, håret blir snyggt sommarblekt samtidigt som man blir brun. Krävs inte jättemycket underhållning, en hårinpackning då och då kan dock vara bra. Vill ni inte att håret ska bli ljusare så använd solhatt, det finns också solskydd för håret precis som för kroppen. Jag använder ett från Keune med solskyddsfaktor 6, finns att köpa på frisörsalonger, kan användas både i kropp och hår.

Mörkhårig.

Som sagt så bleks alltid håret på sommaren, även om man har svart hår. Det finns egentligen inga sätt att undvika det förutom att stanna inne eller använda hatt. För att behålla glans och färg så gott man kan så finns det produkter som hjälper håret. Jag har testat ett par stycken som jag visar längre ner. Men som sagt, ska ni färga i någon ny häftig färg fundera på att vänta till hösten.

Fakta.

Hårstråna har fjällskikt som ligger på ytan och skyddar själva hårståret. Dessa fjällskikt öppnar sig när ammoniak kommer i kontakt med håret, (ammoniak finns i färgen, eller är ersatt av andra medel.) Detta gör att färgpigmenten kommer in i hårståret, och sedan stänger man hårstrået med efterbehandling. När man bleker håret fungerar det på samma sätt men istället för att tillsätta färgpigment bleker man bort dom. Har man inga färgpigment, eller få (blekta hår) så är det svårt för de nya färgpigmenten att fästa sig eftersom färgpigment behöver andra pigment att fästa sej vid. Detta gör att färgen på blekt hår släpper fort.
Varje gång man duschar så öppnas fjällskikten och en liten del av färgen försvinner. Schampo för färgat hår hindrar detta och tillsätter lite nya pigment. Det finns också efterbehandlingar som tillsätter nya pigment. Bra hårprodukter ger också håret vitaminer och proteiner, vilket gör att håret måt bättre och blir glansigt .

Hårprodukter.

De flesta märken har en serie speciellt utformad för färgat hår. Skälet till att jag väljer och rekommendera shade memory är för att de finns för både brunt, blont och rött hår.

Shade Memories by Matrix (endast hos salonger.)

Stärker håret med proteiner.

Motverkar dagliga skador på håret med antioxidanter.

Skyddar hårets färg och tillsätter nya pigment.

Ger håret glans med Micro-shine Polishers.


Serien består av:
Schampo
Balsam
Foam Conditioner (warm, Cool)
Weekly Restorative Treatment

Schampo
C:a pris: 70:-


Balsam
C:a pris: 70:-Foam Conditioner
Detta är en unik efterbehandling i form av en mousse. Moussen tillför nya röda pigment som ger håret en ny lyster. Använd en till två gånger i veckan eller vid behov. Det finns en för varmt hår och en för kallt hår, beroende vilken nyans ni har på håret. (tips: Guld, honungsblond är varm. Silver, platinablond är kallt.) Glöm inte handskar!
C:a Pris: 120:-


Restorative Treatment
En komplementerande efterbehandling.
C:a Pris: 120:-


Ett budget alternativ är L'oreal Elvital (rödförpackning). Dessa finns att köpa på t ex HM och Matbutiker. Kostar c:a 80 kr för schampo och balsam.

Blev lite stressigt idag, har lovat bort mig till min pojkvän för jordgubbar och film. Så nu måste jag rusa. Fråga om det är något ni inte förstår eller om ni vill ha ytterligare info!
Kram

Kommentarer
Postat av: jonna

galet proffsig blogg syster, jag är imponerad. Blir sugen på att fixa med håret, jag vill ha rött hår i höst! pusspådigplutt

2008-07-24 @ 12:49:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0