Page eller långt?

Page-vågen fortsätter även i Hollywood. Vad tycker ni, page eller långt?


Hayden Panettire

Eva Longoria

Gwyneth Paltrow

Katie Holmes

Victoria Beckham

Jag har själv klippt av mig mitt hår, precis som alla andra i min klass. Kände mig genast mer sofistikerad och inte längre så "flickig".  Men Tycker ändå att det är kul att sätta i löshåret ibland och få ha långa svallande lockar.

Långt eller page? Har ni klippt av er håret? Skulle ni aldrig gå nära en sax?


Bröllopstips.

Bröllop är brudens dag, så försök inte överglänsa henne genom att göra något jättesvancerat med håret. Jag tycker att man ska satsta på mjuka och romantiska frisyrer, som t ex lockar. Här är en otroligt fin frisyr som jag såg i Sofies Mode. Kolla även in mitt inlägg Mitt emellan? Massa snygga frisyer.

Kommer lägga upp ett inlägg om olika knutar i håret, även detta passar utrmärkt på bröllopsgästerna.


 

Såhär fixar du frisyren:

1. Arbeta in mousse i lätt fuktat hår. Vi använde "Curl life" från Matrix.


2. Rulla upp håret på spolar. Håret blir lockigast om du bara tar tunna slingor. Låt sedan håret torka så att det är riktigt torrt. Föna eventuellt lite lätt.


3. Skaka isär lockarna med fingrarna. Tupera lite i hårbotten för att få volym. Dra försiktigt i lockarna och spraya, kan även använda dust it.


4. Fäst några fina hårspännen. Till exempel rosa stora rosor, Glitter, 39,50 kronor, liten ros Accessorize, 89 kronor.


 Lycka till!


Kommentarsvar Del 2.

Melinda  ([email protected]) om Kommentarsvar.:

Hej! Jättefin blogg du har och intressanta tips!
Undrar det om det går att på något sätt få mer volym och lockar? För bara något år sedan hade jag volym och självlockigt men nu är det helt borta. Har rakt och tråkigt hår nu och vill inget annat än att ha tillbaka mitt gammla fina hår. Finns det något? Jättetacksam för svar.


Svar:
Hej, kul att du gillar den!
Hårets struktur och självlockighet kan ändras en hel del under livets gång, oftast i sju års perioder. Det kan även bero på att håret blivit längre och tyngre eller att kroppen inte får i sig samma näring etc som tidigare. Har självlockar och volym försvunnit så är de svårt att få tillbaka naturlig väg. Du kan permanenta håret med stora spolar för att få självfall och volym, tyvärr så sliter det en del på håret och det finns ingen garanti för att de funkar. Funkar det så kan det bli väldigt snyggt, och se naturligt ut. Lite tröst kanske är att du antagligen kommer få lockar igen efter en graviditet :)

Hanni om Hårväxt.:

Hej hej! Jag kan rekommendera att man äter mkt protein också, när jag ligger högt i intag av protein, då växer håret mer. Du som pysslar med hår får gärna gå in på min blogg och säga vad du tycker om de 11 olika hårvarianterna och vilken du tror passar mig bäst. =)


Svar:
Ett väldigt bra tips, finns ju även proteinspray som jag skrivit om tidigare som bygger upp håret. Ah, fin blogg! Eftersom du har blåa ögon och är ganska ljus i hyn så tycker jag att du ska satsa på en kallare ton. Antingen en askig blond eller en kall brun. Pagen va otroligt snygg på dig med ditt ovala ansikte. Det är vad jag tycker :)

sandra om Hårväxt.:

heej :)
Jag kom ihåg vad du hette. Hoppas emelie gjorde det också :P
Jätte bra blogg du har för det är ju alltid bra och kul att veta mer om sitt hår :)
Hoppas ni hade kul i lördags.


Svar:
Hej!
Thihi, bra gjort. Roligt att du tycker om den. Skriv om du vill att jag ska skriva om något speciellt. Hade superkul, hoppas ni också hade det :)


Lisa Adolfsson om Kommentarsvar.:

Hej!
Går du på bäckadal i jkpg?
:D
KRAM ifrån en Habo-bo ;)


Svar:
Ja, det är helt rätt. Du med?
Kram från en före detta Habo-bo :)


ti om Hårväxt.:

vart köper man hårkontroll?


Svar:
Hårkontroll kan du köpe i de flesta hälsobutiker, jag köpte mina på Smedjegatan i Jkpg. Annars finns det även på internet. www.vitaminvaruhuset.se.


Hej!
Jag tackar GUDARNA och DIG för din blogg!
Naturligtvis har jag en fråga.Tycker du svarar
så bra och med all den kunskap du har.Vilket UPPSKATTAS!
Det är nämligen så att jag har långt hår,inte mellan långt.
Tyvärr så är jag en av naturen stressad person
plus att min kost skulle kunna vara lite bättre.
Men så var d ju d där med figuren oxå SUCK!.
hAR du nåt häslotillskott du kan rekommendera.
Jag vill alltså få d tjockare,långt är det men konsistensen,nja.
Hört talas om Panto 3 kapslar,Blutsaft,Kiselgel,Vitaminer från Hårologi
men hur LÄTT är d att veta.
Förstår att det är svårt för dig att veta men SNÄLLA tipsa om nåt du tror passar,helst i kapselform,men när d gäller håret kan jag göra mkt!
Tack på förhand och för en superbra sida!

Mvh LadyBimbo

Kul att uppskattas! Även jag är en stressad person och figuren är inte på topp kan jag inte påstå. Som jag skrivit tar jag hårkontroll (tablettform) Det är den enda jag testat hittills eftersom man ska ta dom i två månader. Så än har jag inte märkt jättemycket skillnad förutom på naglarna. Det bästa är nog om du går in i en riktig hälsokostbutik (inte Affe's på hörnan..) och frågar vilka de kan rekommendera, det gjorde jag :) Har du redan långt hår så är det viktigt att du tar hand om det. Förebygga skador med värmeskydd, hårinpakningar och serum. Givetvis också försöka undvika kemiska behandlingar och plattänger etc. Håret klarar en hel del, men dra ner på det du kan. :) Lycka till!


julia om Tips inför helgen.:

hej
jag tänkte fråga om det här med att tvätta håret endast tre gånger i veckan! mitt hår blir verkligen äckligt om jag inte tvättar det nästan varje dag finns det nått sätt att typ "vänja" håret vid att tvätta mer sällan?
toppen blogg du skriver=)


Svar:
Ja, för håret bästa så rekommenderas max 3 ggr/vecka. För att vänja av håret gäller det att ha is i magen. Börja med att tvätta max varannan dag ett tag. Sedan går du ett par dagar och tvättar inte håret (helst då kanske när du inte ska vara supersnygg). Och på så sätt vänja av håret. Ett annat tips att dö för är Torrshampo, jag använder ett från Lee Stafford kostar c:a 90 kr på Kicks. Du sprayar det i hårbottnen och sedan masserar bort de vita pulvret och vips så ser håret genast fräschare ut.

Lisa Adolfsson om Tips inför helgen.:

heej!
Jag älskar din blogg, har läst igenom den flera gånger om! :D

jag skulle vilja få lite tips om dessa saker:

bröllopsfrisyrer. (alltså för gästerna)
frisyrer för "mellanpage", alltså efter öronsnibbarna, men strax innan axlarna :)
hur man lockar håret för bästa resultat.

och lite frågor också (A):

hur fungerar "blondspray"?
kan man blondera håret med naturmedel? alltså typ citron? Och hur gör man det isf?
vilket är det bästa vs. sämsta schampoo märkena.

hoppas du får tid, ork & lust att svara på mina frågor. :)
tack i förhand!
Kram Lisa. <3

Svar:
Klart jag svarar på dina frågor :)
Ska göra ett lite inlägg om en frisyrer som jag absolut skulle satsa på till bröllop.

Blondspray sprayar man i hårbottnen och så bleker det håret, precis som när du bleker med blekningsmedel

Det sliter otroligt mycket på håret, risken är stor att det blir som tuggummi och sedan går av. Om de ändå funka så är risken otroligt stor att det går av när du gör en kemisk behandling. Så mitt råd är: Unvik sådana produkter, de är frisörernas mardröm!

Använd istället Torrschampo som jag skrev här ovan. Jag använder det och skulle inte vilja vara utan. Det blonderar inte men tar bort det flötiga som gör att utväxten ser mörkare ut.

Citron kan man har i håret på sommaren när man solar eftersom det krävs solljus, det sliter dock en del på håret även det. Vill du ha ljusare hår så använd hellre silverschampo. Silverschampo tar bort guldiga (röda) pigment i håret och får det därför att uppfattas som ljusare. :)

Har tipsat i ett tidigare inlägg om schampo som är bra. Dåliga schampon är dock lite svårare. Jag skulle vilja säga att man får vad man betalar för. Så schampo för


Kommentarsvar.

Hej, hann tyvärr inte svara på alla kommentarer. Har flyttat och jobbat och solat lite :) Ska svara på resten så fort jag hinner.

jonna om Behåll färg och glans:
Galet proffsig blogg syster, jag är imponerad. Blir sugen på att fixa med håret, jag vill ha rött hår i höst! pusspådigplutt

Svar:
Haha, saknar dig systeryster :) Givetvis ska vi fixa ditt hår när du kommer tillbaka. puss!

Anonym om Tips inför helgen.:
Det finns jätte mångasom säger att av silica tabletter så växer håret mycket snabbare. Är det sant? Jag skulle så gärna vilja att mitt hår växer snabbare. Finns det några sätt eller produkter som gör så att håret kan växa snabbare. Finns det nått schampo som innehåller nått som kan va bra för håret. Rekomenderar du att jag ska köpa silica tabletter? Skulle bli jätte tacksam för svar.

Svar:
Hej, skrev ett inlägg om det igår hoppas du läser det :) Har ju dock inte provat Silica Forte som de kallas, har läst lite som andra skrivit på nätet. Jag står dock inte för vad de har skrivit.

"Jag testade ändå att köpa en burk, och jag måste säga att jag tror att det hjälpte, mina naglar gick inte sönder lika lätt, och det verkade som håret växte snabbare även om det kanske inte är troligt"

"Har använt Silica Foret i ett halvt år - fick tjockare och vackrare hår, starkare naglar och finare hy. helt nöjd, ska fortsätta med den. "

"Allt sånt där gör att allt hår på kroppen växer mer." (Jag har dock inte märkt av något -Eveliina.)

Carro om Tips inför helgen.: 
Först och främst vill jag berömma din blogg. Man får mycket inspiration! Jag tänkte bara undra om du skulle kunna skriva om lite tips på vad man ska tänka på när man vill spara till långt hår. (Jag har axellångt hår och får det aldrig att växa!). Skulle vara jätte tacksamt om du hade lust för att ge lite tips :)

Svar:
Hej, skrev ett inlägg om lite tips till er :) Viktigt är också att försöka undvika att slita på håret. Använd skydd mot värme etc. Viktigt är att du inte struntar i att klippa dig, hellre kortare och fräschr än långt o slitet.

Melissa om Kommentarsvar.:
Hej, jag tycker faktiskt din blogg är jättebra! Men finns det något/några tips för håret att växa snabbare? Jag hade rätt långt hår och va hos frisören, hon klippte av för mycket och nu vill jag verkligen att mitt hår ska växa snabbare och bli lika fint som förut. Och inlägget om volym att föna och platta håret eller vad du skrev om, du skriver aldrig att det sliter på håret. Kan du inte lägga till när det sliter på håret så jag och alla andra vet. Bamse kram till dig!

Svar:
Kul att du tycker om bloggen! :) Har skrivit ett inlägg om lite tips, men att få deet att växa märkbart snabbare går tyvärr inte.  Säg till frisören nästa gång att du ev inte vill klippa mer än en viss längd, förhoppningsvis lyssnar hon/han. Ahh, bra att du säger till. Tänkte inte på det när jag skrev inlägget, ska absolut skriva det i fortsättningen. Och hur man kan undvika att slita så mycket som möjligt.


Matilda om Kommentarsvar.:
hej! nej jag hade min äkta hårfärg, som är brunt och jag har försök och färgat det svart. Jag har använt dom flesta vanliga märkena men inget som riktigt satt sig...

Svar:
Hm, svårt att säga. Nu har jag äntligen fått ut inlägget om hur man behåller färg och glans så bra som möjligt. Näste steg är väl annars att gå till frisören, eftersom det är enkalre att ge råd när man ser håret osv. Lycka till! 

Hårväxt.

Att påverka hur snabbt håret växer går egentligen inte med märkbar skillnad eftersom det i regel växer 10mm på en månad. Däremot kan man påverka är kvalitéten på håret och hindra det ifrån att växa långsammare. Med bättre kvalité blir det tjockare, friskare ut och man tappar inte topparna.

Här får ni några tips på hur ni kan få friskare hår, och ev längre :)

Tips ett:
Nyttig kost
Håret och naglarna är som mätare på hur kroppen mår, mår kroppen bra mår också håret och naglarna bra. Därför är en nyttig och varierad kost viktigt för att håret ska växa och vara friskt.

Tips två:
Sol
När ni åker utomlands så växer håret fortare, precis som naglarna.

Tips tre:
Massage
Man kan stimulera hårsäckarna med massage, detta ökar blodcirkulationen och håret får mer näring. Huvudmassage hjälper även mot håravfall.

Tips fyra:
Tabletter

HÅRKONTROLL är ett näringstillskott för hår, hud och naglar som innehåller vitaminer, mineraler och spårämnen, speciellt utvalda med tanke på den näring kroppen behöver för att håret ska förbli friskt, naglarna starka och huden mjuk och följsam.


Jag har testat Hårkontroll, de jag märkte var att mina naglar blev starkare och hårdare trots att jag var dålig på att ta dem regelbundet. Som sagt håret är otroligt svårt att se om de växer fortare eller inte. Det står dock att håret växer långsammare om det inte får tillräckligt med vitaminer och mineraler.
Dessa tabletter innehåller silica, som ni frågat om.


HÅRKONTROLL innehåller både organiskt och oorganiskt kisel/silica från åkerfräken, havsalger och nässla respektive kiselsyra. Kisel har betydelse för uppbyggnaden av flera vävnader, ger friskt hår och gör huden smidig.
C:a Pris: 150:-



Tips fem:
Löshår
Det absolut snabbaste sättet är hårförlängning. Nackdelen är att det kostar om det ska bli snyggt. Jag har själv testat fem olika varianter. Kommer skriva för- och nackdelar med de olika teknikerna vid ett senare tillfälle, även pris och lite annat.


Porrigt med långt hår ;


Behåll färg och glans.

Att behålla färg och glans är överlag svårt under sommaren, mycket sol och vatten bleker och sliter på håret. Så om ni vill göra något nytt med håret så tycker jag ni ska vänta tills hösten, då det kan pigga upp i höstvädret. Men det finns givetvis sätt att behålla färg och glans så bra som möjligt!

Ljust hår.

Att vara ljushårig är smidigast under sommaren, håret blir snyggt sommarblekt samtidigt som man blir brun. Krävs inte jättemycket underhållning, en hårinpackning då och då kan dock vara bra. Vill ni inte att håret ska bli ljusare så använd solhatt, det finns också solskydd för håret precis som för kroppen. Jag använder ett från Keune med solskyddsfaktor 6, finns att köpa på frisörsalonger, kan användas både i kropp och hår.

Mörkhårig.

Som sagt så bleks alltid håret på sommaren, även om man har svart hår. Det finns egentligen inga sätt att undvika det förutom att stanna inne eller använda hatt. För att behålla glans och färg så gott man kan så finns det produkter som hjälper håret. Jag har testat ett par stycken som jag visar längre ner. Men som sagt, ska ni färga i någon ny häftig färg fundera på att vänta till hösten.

Fakta.

Hårstråna har fjällskikt som ligger på ytan och skyddar själva hårståret. Dessa fjällskikt öppnar sig när ammoniak kommer i kontakt med håret, (ammoniak finns i färgen, eller är ersatt av andra medel.) Detta gör att färgpigmenten kommer in i hårståret, och sedan stänger man hårstrået med efterbehandling. När man bleker håret fungerar det på samma sätt men istället för att tillsätta färgpigment bleker man bort dom. Har man inga färgpigment, eller få (blekta hår) så är det svårt för de nya färgpigmenten att fästa sig eftersom färgpigment behöver andra pigment att fästa sej vid. Detta gör att färgen på blekt hår släpper fort.
Varje gång man duschar så öppnas fjällskikten och en liten del av färgen försvinner. Schampo för färgat hår hindrar detta och tillsätter lite nya pigment. Det finns också efterbehandlingar som tillsätter nya pigment. Bra hårprodukter ger också håret vitaminer och proteiner, vilket gör att håret måt bättre och blir glansigt .

Hårprodukter.

De flesta märken har en serie speciellt utformad för färgat hår. Skälet till att jag väljer och rekommendera shade memory är för att de finns för både brunt, blont och rött hår.

Shade Memories by Matrix (endast hos salonger.)

Stärker håret med proteiner.

Motverkar dagliga skador på håret med antioxidanter.

Skyddar hårets färg och tillsätter nya pigment.

Ger håret glans med Micro-shine Polishers.


Serien består av:
Schampo
Balsam
Foam Conditioner (warm, Cool)
Weekly Restorative Treatment

Schampo
C:a pris: 70:-


Balsam
C:a pris: 70:-



Foam Conditioner
Detta är en unik efterbehandling i form av en mousse. Moussen tillför nya röda pigment som ger håret en ny lyster. Använd en till två gånger i veckan eller vid behov. Det finns en för varmt hår och en för kallt hår, beroende vilken nyans ni har på håret. (tips: Guld, honungsblond är varm. Silver, platinablond är kallt.) Glöm inte handskar!
C:a Pris: 120:-


Restorative Treatment
En komplementerande efterbehandling.
C:a Pris: 120:-


Ett budget alternativ är L'oreal Elvital (rödförpackning). Dessa finns att köpa på t ex HM och Matbutiker. Kostar c:a 80 kr för schampo och balsam.

Blev lite stressigt idag, har lovat bort mig till min pojkvän för jordgubbar och film. Så nu måste jag rusa. Fråga om det är något ni inte förstår eller om ni vill ha ytterligare info!




Kram

Tidsbrist.

Hej alla kära läsare!

Otroligt kul att ni gillar bloggen, uppskattar verkligen era kommentarer och ni inspirerar mig. I dagsläget jobbar jag väldigt mycket och försöker hinna med allt runt omkring också. Det gör att jag inte kan lägga ner den tid på bloggen som jag skulle vilja. Hoppas ni har tålamod med mig, jag lovar er att den kommer bli grym! Den gör faktiskt att jag längtar lite till skolan så jag kan rapportera allt spännande vi lär oss :) Tills dess ska jag försöka göra så gott jag kan, och svara på era frågor. Så fortsätt läs och skriv till mig!


Imon är jag ledig, och då ska jag minsann skriva smaskiga inlägg som legat och väntat på mig. Hur ni behåller färgen, och om man kan få håret att växa fortare. Givetvis även svar på era kommentarer.

Kan förresten stolt meddela att jag är snart 20 år och har aldrig haft hål i tänderna. (besökte tandläkaren igår..)


Snygg sommarfrisyr :)

Kram!


Tips inför helgen.

Heej!

Tänkte skriva om hur man behåller färg o glans i håret, men behöver göra lite mer "research". Som lite plåster på såren ska jag dock ge er mitt absolut bästa tips inför helgen. Glansspray! Funkar otroligt bra, man ser ut som nyfärgad. Var inte för feg bara, spraya på tills det känns bra. Jag använder Brilliant Gloss Spray från Keune (endast hos frisörer). Alla borde ha ett hemma.


Spraya c:a 20 centimeter ifrån, jämnt över hela håret. För at de ska bli en klar förbättring spraya på ganska mycket men inte så att det ser fett ut (undvik benan). Det har hållbarfaktor ett, vilket betyder att det inte funkar att ha som ett riktigt spray, men är perfekt som en sista finish. Och håret känns inte fett eller konstigt efteråt. Har också UV-filter som skyddar håret mot solen.

Har shoppat alldeles för mycket egentligen. Blev en utflykt till Lager 157 med syster, köpte massa fint. Ännu mer handlade jag på BIK BOK där min kära vän Nathalie valde ut otroligt fina plagg, bla jeanstights. Också fyra par nya skor i veckan, jag som har köpa-skor-stopp! Efter att ha räknat antalet skor jag har går jag runt med dåligt samvete. Men det blev också en del hårproudkter och det kan man ju inte ha för mycket av (Bara man inte har det i håret samtidigt!). Kommer upp bilder och info senare. Nu ska jag iväg i mina nya skor och mata Fredriks fiskar.



Ses!

Kommentarsvar.

Tina.
Borste eller kam?

Svar:
Kam sliter mindre på håret. Men om man har långt hår så kan det vara lite jobbigt, då rekommenderar jag en så kallad paddelborste. Kostar runt 80kr.

Niclas.
Vettig pojkvän du har! Är trött på allt tjafs om dyra produkter! Förresten, har en fråga om reklam på TV, Garnier har ett vax som verkligen håller för allt, killen står på huvud och sen är frisyren som vanligt igen, kan detta verkligen funka? kanske du kan testa på något? Cool sida.

Svar:
Håller med, han är väldigt vettig och snygg också :). (Men han har D:fi wax och schampo i smyg!)  För det första är det väl nästan omöjligt att stå på bara huvudet??  Och för det andra så tvivlar jag på att frisyren håller så pass bra.  Kan dock tipsa om Garnier Fructis Surf. Ett matt vax som Niclas på jobbet provat nu, han hade fudge innan men tycker detta funkar lika bra. Han har däremot aldrig stått på huvudet med det, ska be honom testa! Kul att du gillar sidan! Skriv gärna om du vill att jag ska skriva om något speciellt.

Malin.
Hej jag har en liten fråga. jag har precis klippt page och alltid när man går från frisören ser det så himla snyggt ut och även dagen efter men sen när man har tvättat det så går det verkligen inte att får det lika snyggt. det ligger helt platt och spray funkar inte heller! tror du att det skulle bli snyggare med volym master? eller har du nått tips på hur jag ska få det att se fylligt ut och luftigt? trevlig helg :)

Svar:
Vi får ju åratals av träning och vårat jobb är att få det se snyggt ut. Ett tips är att titta på hur frisören gör, och fråga hur du ska fixa det hemma. Kanske behöver några speciella produkter etc. Testa en volumserie, för att få det luftigare och fylligare. Volumastern funkar toppen, kan krävas lite träning bara. Läs inlägget om volym!

Matilda.
hej! nej jag hade min äkta hårfärg, som är brunt och jag har försök och färgat det svart. Jag har använt dom flesta vanliga märkena men inget som riktigt satt sig...

Svar:
Ah, okej. Då berodde det inte på vad jag trodde. Ska skriva ett inlägg om det, och speciellt för dig. kommer antaglien upp redan imorgon :)

VOLYM.

Ja, som sagt så älskar jag volym.. Går helst inte utanför dörren utan att ha lyft i hårrötterna. I detta inlägget kommer olika förslag på hur ni kan fixa volymen, sedan kan ni välja det som passar er bäst.


Föna Håret.
En bra början är alltid att föna håret efter duschen, detta för att du ska få lite lyft ända in vid hårrötterna. Lättast är att böjja huvudet framåt och föna upponer. Alternativ kan man använda en rund borste, lyfta paséerna* och sedan föna. Rullar man borsten samtidigt kan man få fina lockar. Frisörer får lära sig att föna upp volym ordentligt från rötterna, men det krävs många års av träning och det är svårt att göra på sig själv.


Tupera Mera.
Antingen så tuperar du och sprayar, eller så använder du tupering som ett komplent för att få det att hålla bättre. Viktigt att tänka på när man tuperar är att man gör det jämnt över huvudet. Ta ganska smala paséer och tupera intill hårrötterna.
Använd en tät kam.


Volumaster.
Alla har vi väl hört talas om volumastern? Den är faktiskt otroligt bra. Den är smidig att använda och ger en mjuk volym. Viktigt är att man inte använder volumaster för nära de översta hårlagret, då syns "räfflorna" igenom. Vill man förstärka effekten kan man tupera lätt innan men trycker till med volumastern. Hur man använder volumaster står förklarat i inlägget Head Cases.



Volymprodukter.
Det finns givetvis volymuppbyggande hårprodukter. Det räcker dock inte att tvätta håret med ett volumschampo och så ser man ut som Amy Winehouse, det krävs lite jobb men det är bra att förbereda med. Volymprodukter gör håret lättare och tjockare utan att det inte känns tungt. Amplify-serien från matrix funkar väldigt bra. Det är en serie man använder i fyra steg. 1-Schampo 2-Balsam 3-Volymgivande 4-Finish*. Steg 3 i serien finns i olika alternativ, jag har använt Matrix Amplify Rott Lifter. Man sprayar det vid rötterna i handukstorkat hår och fönder, det ger håret ett ordentligt lyft! Steg 4-finish är hårspray som gör frisyren hållbarare.


Osis Dust it.
Dust it från schwarzkopf är en helt unik produkt. Det är ett vitt puder som man pudrar vid hårrötterna och sedan masserar in. Påminner lite om att håret är tuperat, det kan kännas lite konstigt, strävt så att säga. Den mattar även ner om man har oljiga rötter. Under kvällen är det bara att gnugga i botten lite då och då så håller det väldigt bra. Inte att rekomendera om du sa ha en stel frisyr, men perfekt för lite ruffs/lockar


Curlers.
Curles är hårspolar som man rullar upp håret på. Det är lite krångligt om man är ovan men gud så snyggt det blir. Man får både volym och härliga lockar. Ju mindre spolar desto mindre lockar. Spolar finna i många olika former, värmespolar, hårspolar, cardborrespolar etc. Smidigast om ni ska göra det hemma är nog värmespolar. De är relativt enkla att fästa och det går fortast. Man rullar dom i torrt hår och låter sitta tills de har svalnat. Vill man inte har mycket volym kan man fästa dom under kronområdet* och få lockar nertill. Babyliss värmespolar finns att köpa hos oss på Elgiganten. Ett set med 20 spolar kostar c:a 699kr. Kommer bilder på när jag testat dom. Hur bra som helst :)


Så ta fram spegel och kam och börja prova! Skriv om ni har några frågor :)

Ordlista:
Pasé - En bred hårslinga, tex 5mm tjock o 5cm bred.
Finish - Det sista innan frisyren är klar, tex spray.
Kronområdet - Övre huvudet, från tinningarna och uppåt.

Imon kommer bilder och info på det jag har inhandlat. Snart startar också Bloggprojektet tillsammans med Nathalie. God Natt!

I'm a Lazy Swede.

Heej, har varit lite dålig på bloggandet de senaste dagarna, beror helt enkelt på att jag inte haft tid. Tar ungefär en timme att skriva ett inlägg. Hoppas ni har tålamod med mig. Idag är jag dock ledig :) Massa som ska hinnas med, packa inför flytten (ja, vi ska flytta igen.) städa, lite shopping och träffa Nathalie klockan sju.

Senare idag ska jag skriva ett inlägg om VOLYM.  Volym åt folket :) Det kommer också svar på kommentarerna ni skriver.

Nu ska jag hoppa in i duschen. :)

Fikarast.

Mår illa, är trött och har på mig för små byxor.. Dessutom så jobbar jag! Har dock fikarast nu. : )
Var på kalas igår hos min vän Malin. Hon fick vinglas och Vinkanna av mig och Eve. Sedan dansade vi hela natten, innan det blev pizza på Evergreen. Väldigt trevligt. 

Jag har fått mina skor från Gojane.com!! Otroligt fina, lägger upp bilder sen. Också lite info om lev.tid o kostnader.

Klippte lugg på Eve igår med, kommer upp bilder på detta också. Och har ett hett tips till er killar, från ett par grabbar på jobbet också. Men hinner inte nu för jag måste dra in pengar till levebrödet.

Adjö!


Kommentarsvar.

Det är jättekul med alla kommentarer! Skriv mer :)

Matilda.

Jag har en fråga. Varje gång jag färgar håret så åker färgen ALLTID ur efter antal tvättar.och nej, jag har inte toning...Ska jag tänka på nått när jag färgar håret eller efterbehandling? /matilda
Svar:
Hej! du är nog inte ensam om detta problemet. Ska göra ett inlägg om tips och produkter för att behålla glansen och färgen. Var du blond innan du började färga håret? Vilket märke använder du och vilken färg? :) Håll utkik efter inlägget, dyker upp nästa vecka!

Sandra:
Snyggt, vilken färg har hon i håret?
Svar:
Ja, blev förhoppningsvis en lite förbättring. Färgen har hon fixat själv hemma, men ska kolla upp vilken det var. VIktigt att tänka på är att utgångsläget påverkar en hel del.
Angelica.
Gillar din blogg som fan! Ser fram emot mer... hehe, titta in på min blogg och säg om jag passar i lugg hihi
Svar:
Hej! Tycker att du skulle passa i lugg. Däremot tycker jag att den ska gå över ögonbrynen och vara rakt klippt. T ex som Olsensyster eller den snygga brunetten nedan. Du borde dock tänka över ifall du ska göra det mitt i sommare eftersom det kan vara ganska jobbigt att ha lugg när det är soligt och varmt. Annars kan de vara kul o satsa på till hösten, det ska jag göra :) Ska klippa lugg på en kompis nästa vecka, så kika in då. :)
   

Anna.

Hej! Jag har mellan långt hår och har jätte svårt för att få volym i det. Hur gör jag och vad ska jag använda? Älskar verkligen din blogg!
Svar:
Kul att du tycker om den! Skönt att få lite feedback eftersom jag gör den för er :) Volym är något jag är grymt bra på eftersom jag älskar det. Senaste utgången fixade jag volymen på alla tjejernas hår. Ska skriva ett inlägg om hur man får till volymen. Produkter, verktyg och tips. Inlägget dyker upp nästa vecka! :)
Sandra väldigt snyggt. vet du vad hennes hårfärg heter?

Nathalie.

Kom gärna med förslag på frisyrer för jättelångt hår också. Kanske inte många som har så långt hår men jag skulle uppskatta det iallafall:)
Svar:
Tack för förslaget! Kommer absolut med inlägg om långt hår.  Missa inte repotaget med Hakunamatata.blogg.se, där jag fixar hennes lååånga hår :)

Cali
.
mer om herr hår och lite mer stavningskontroll tack =)
Svar:
Kul att killar också läser bloggen. Ska absolut skriva om herrhår, dock är det lite svårare för mig att testa och så. Men räknar med att min kära pojkvän ställer upp :) Haha, stavningsfelen får jag skyllq på att jag ofta skriver på kvällarna efter tio timmar på jobbet, ska skärpa mig!

Schamponera mera!

Här kommer en guide om hur ni ska göra för att tvätta håret ordentligt. Läs igenom den och tänk på det nästa gång ni duschar och tvättar håret. TIpsar också om schampo, budget-medel-lyx.

1: Borsta alltid igenom håret när det är torrt, för att få bort eventuella knutar.

2: Blöt ner håret med varmvatten så att fjällskikten öppnar på sig.

3: Se till att håret är ordentligt blött när du schamponerar det. Applicera schampot. Massera hårbotten ordentligt med fingertopparna, så att du får bort döda hudrester och annan smuts.

4: Skölj ordentligt.

5: Schamponera håret två gånger. Första schamponeringen tar bort smuts och olja men verkar inte på håret. Därför schamponerar man en andra gång för att håret ska ta upp schampots ingredienser. Under första schamponeringen löddras det antagligen inte sassily mycket, men det beror på hur smutsigt håret är.

6: Krama ur alternativt handukstorka håret innan du tar I balsam. Applicera balsamet jämt över hela längderna. Men undvik hårbotten!

Tips: Balsam tillsammans med lite kallare vatten stänger igen fjällskikten och gör att håret känns lenare. För att få ut bästa effekt av schamponeringen så låt håret självtorka efter att du kramat ut överflödigt vatten. Tvätta inte heller håret mer än 3 dagar i veckan!

Männen från Koster (min kära pojkvän o hans kompis Erik, värsta kändisvakten. haha) rekomenderar Dubbeldusch och HMs schampo för män. De tipsar också om att duscha iskallt i tio sekunder för att stänga fjällskiten och vakna till! :)

Jag har testat tre olika schampon i olika prisklasser för att ni själva ska kunna välja hur mycket ni vill lägga ut men fortfarande få bra produkter.

LYX


Dumb Blonde Från Bed Head Tigi.


Älskar dessa produkter. De funkar perfekt på mitt blekta hår, tillför fukt och proteiner. Viktigt att veta är att de funkar för alla med kemikalie behandlat hår, inte bara blondiner. "Not just for blondes - It's for Racy Redheads and Boxum Brunetts too" Pumpen på schampoflaskan gör den smidig att använda och det luktar otroligt gott. Balsamet funkar både som balsam och hårinpackning. Låt den sitta i 10min med en plastpåse på huvudet (för värme) Och Voila, en hårinpackning! Nackdelen är väl möjligtvis priset. Billigast fr schampot är c:a 189kr (400ml) och 229kr för balsamet (200ml). (Endast hos frosörer)

MELLAN



Kerasilk ultra rich car från Goldwell.
Dessa produkter är vanligtvis inte särskilt billiga, men det är ganska ofta erbjudanden. De är till för torrt och skadat hår, vilket de flesta har på sommaren! Det finns två varianter så om man inte har särskilt skadat hår (ofärgat) så välj Rich Care, den gråa varianten. Gör håret genast lenare och det känns friskare. Har du frissigt hår rekomenderar jag också deras efterbehandling silk fluid. Schampot kostar c:a 89kr (500ml) på The Look (a6, Jönköping). Balsamet kostar c:a 69 kr (125ml). (Endast hos frisörer)

BUDGET


Elvital color vive från L'oréal
En otroligt bra budgetvariant, finns för olika sorters hår. Den jag har använt är för Färgat hår, jag har ju blont hår så den här själva 'behålla glansen* funktionen vet jag itne riktigt, men håret kändes riktigt bra faktiskt. De skyddar även håret med nutri filter uv, passar bra nu när det är sol! Schampo+balsam kostar 90kr!

Vill ni har mer specifika recensioner så sök på namnet på google!

Evelyn var tvungen o jobba över idag, så får bli klippning nästa vecka.

Såhär fick håret bli idag, tog c:a 10 minuter att locka till topparna med plattången. Får träna på de här med att ta kort på hur jag gör håret. Min "bloggmentor" Nathalie håller på o lär mig hur man sköter en blogg. Så håll ut! Det blir bättre. Men såhär såg det ut idag iaf.


haha, jag brukar le i vanliga fall.. Nu ska jag städa lite sen blir det filmkväll med damerna!

Mitt emellan? Massa snygga frisyrer!

Har fått en del frågor på frisyrer när det gäller mellanlångt hår. Så här kommer en del tips och snygga bilder.

A och O när det gäller mellanlångt hår är VOLYM. Det behöver inte vara mycket, huvudsaken är att det inte ser platt ut och tråkigt ut. Positivt med mellanlängden är att det är oftast enklare att fixa håret eftersom det inte är långt och tungt.

Ett annat tips är att bara sätta upp en del av håret, t ex en fläta i luggen. Det går fort och håret ser genast med fixat ut. Känner du att du inte är tillräckligt duktig, så träna! Jag kunde inte heller från början. Men ställ er framför spegeln och testa. Men kan mer än vad man tror.

Det bästa knepet är antagligen håraccessoarer. Ett spänne, diadem eller sjal kan förändra looken helt. Har letat fram massa snygga bilder till er!
Kalla mig lat, men för att slippa skriva om hur man gör vart enda en så kan ni väl kommentera om ni vill ha tips på hur man gör och vilka produkter. Då svarar jag mer än gärna. Enjoy!





Hoppas ni får lite insperation iaf, och skriv om i undrar hur man gör! Nu ska jag sova, har jobbat hela dagen. Men imon är jag ledig. Då blir det lunch med eve shopping o filmkväll :) Kanske tar lite bilder till er, ska antagligen klippa eve också. Tar inte betalt för klippningarna jag gör hemma, eftersom svartjobb inte är okej. Utan de får helt enkelt ställa up på att vara med i bloggen istället. Bara så ni vet. Nästa planerade inlägg är en guide om hur ni tvättar håret rätt. O ja, man kan göra fel. Ses!

Sommarhår del 1. (män)

Ja killar, ni har ju också hår att ta hand om. Visst är det smidigt att gå i keps, men det är svettigt o den skymmer ju solen!

Viktigt:
Undvik för mycket hårprodukter på sommaren, håll det ganska naturligt. Och om frisyren kräver produkter änvänd matta produkter för att undiva det flötiga intrycket.

Tips om produkter:
Matrix Men, Form Putty. - Matt wax med bra hållbarhet, lätt att tvätta ur.
Schwarzkopf-professional, Osis Dust it - En unik produkt. Man 'pudrar' det i håret och masserar in det. Ger en matt finish och ett ruffsigt hår.
Proffs Spray - Ett billigt spray som funkar alldels utmärkt, stark hållbarhet.
Bed head, Pure texture molding paste - En pasta som är lättare att arbete med i halvlångt hår. Har bra hållbarhet och matt finish. Perfekt för Bed Head-frisyren!

Ut och handla!

Short.


Allas vår godisbit i DHW. En otroligt lättskött och snygg frisyr, nackdelen är att den behövs trimmas ganska ofta. Men om ni nu bestämmer er för att ta till maskinen, ta för gudsskull inte allt hår!! lämna iaf fem mm, tappar håret gör ni när ni blir gamla så passa på att ha det nu.

Ruffsigt.

Denna snyggingen kanske ger er en idé om hur jag menar. Också en väldigt lättskött frisyr, vakna på morgonen med den berömda bed head frisyren. Längderna kan variera men det ska vara slarvigt och lite ruffsigt. Men kom ihåg, det får inte var ofräsht o smutsigt.

Och om ni ska envisas med era backslick, undvik slick!! Föna istället håret bakåt så att det håller sig undan från ansiktet.
Använd ev lite spray. Det ser mycket fräschare ut, förstår inte hur man kan gå runt och vilja se ut som Johan Mjällby..

Backslick.


Hoppas även ni killar fått lite hjälp, fråga gärna om ni vill ha mer specifika tips! 

Kommentarsvar. (Short n' Curly)

Förlåt Susanne och alla andra! Har inte hunnit få ihop inlägget om medium långa frisyrer.
Har massa idéer. Fram tills dess kan ni väl spana in de här snygga damerna. Det kommer snart!


Johanna:
Undrar om du har några tips på vad man kan göra med sitt hår om man har väldigt självlockigt hår ner till axlarna typ och vill ha en frisyr? Vill inte bara ha det tråkigt avklippt vid axlarna.

Åhh, om du bara visste hur avundsjuk jag är på dig. Hade offrat alla mina skor för självlockigt hår. (okej inte riktigt alla, men ett par iaf!) Jag tycker absolut att du ska satsa på en page diagonalt framåt*, ev. en lite längre. Jag har rakt hår i page lite längre än till axlarna (utan extensions) Och jag brukar alltid locka det när jag ska gå ut. Tycker det är så snyggt!! Och om du inte redan har lugg så tycker jag att du ska stasta på en lite längre och rakar, ungefär som SJP nedan. Har letat upp några riktigt snygga frisyrer som funkar både med lockar och rakt. Hoppas du får lite inspiration.

Ganska kort page på allas vår SJP.

  

En lite längre page på vackra Jessica Simpsons.


Och en lång page på charmiga Eva Longoria.




Och om du tröttnar på lockar så funkar de även med rakt hår.
     

Lockar fixar du enkelt med en trattfön* om du har självfall. Krama ur håret med handuken och applicera sedan mousse i det. Efter det fönar du med trattfönen och krama håret. Inget dragande! I ärlighetens namn, så har ju endast SJP självlockigt. Vill man ha mer "städade" lockar så får ni ta fram locktång eller spolar. Ruffsigt är dock otroligt snyggt!

Hoppas jag har hjälpt dig lite, och var inte rädd för att skriva om du vill ha mer tips! O titta gärna imon då det kommer fler frisyrer.


Tänkte skapa en liten ordlista efter varje inlägg om det är ord som kan vara svåra att förstå. Jag markerar dessa med * så skrolla bara ner om ni inte vet vad jag menar.

Ordlista

* Diagonalt framåt - Håret är kortare baktill och längre framtill.
* Trattfön - En fön med ett huvud på format som en tratt, följer med till de flesta fönar.

Klippning.

Heej, nu har amanda begett sig hemåt så tänkte skriva och visa lite av vad vi har gjort.

Förutsättningar.
Amanda hade väldigt långt hår som kändes tungt och livlöst. Och det var alldels för jobbigt att göra något med det, så de blev oftast en knut på huvudet. Hon tyckte också av det var för rakt avklippt nedtill och självfallet såg mest ruffsigt ut.

Före.

Efter.

Blir inte så bra med blixt, för mörkt att ta kort utan.

Klippning

Jag började med att klippa av håret c:a 10 centimeter och rundade av den yttre designen. Sedan klippte jag upp det för att ge det mer volym och göra det lättare. Amanda har mycket självfall och tjockt hår, så jag tunnade ut det en hel del också. Som avslut klippte vi snelugg på henne för att rama in ansiktet lite.

Styling

I botten använde jag volumaster för att få volym, räcker att göra det på kronområdet (över öronen). Sedan använde jag plattången på ganska tjocka paséer för att få stora lockar. Nu kanske ni tänker: plattång? lockar?! Men jo, ni läste rätt. Enligt mig är de det absolut enklaste och snyggaste sättet. Du tar en pasé klämmer ihop plattången sedan vrider du den ett halvt varv och drar. Avslutade med lite torrschampo i luggen pch spray.

Nu hoppas jag att amanda orkar fixa lite med håret också :)


Nu måste jag äta innan jag börjar krympa. Imorgon ska jag ge lite tips på vardagsfrisyrer till susanne och alla andra med mellanlångt hår. Jag ska även försöka svara på hennes fråga.
 
God natt!


Kommentarsvar.

Först o främst, otroligt kul att ni skriver! Funderar på hur jag ska lägga upp det bäst. Så att andra som läser också vet vad frågan är utan att behöva leta upp den. Så tänkte börja med att inte bara skriva svaret utan också frågan. Så att det blir smidigare för er. Hoppas det funkar bättre :)

Tove:
super bra blogg! ska verkligen följa med här nu, från första början. tänkte kolla hur jag ska göra med mina utväxt, så att det inte blir ojämn färg när man jämför med resten av håret så att säga. Är ganska blond, förrutom i utväxten nu då där jag är mörkblond/ljusbrun. Och det är verkligen jättesvårt att veta hur länge man ska ha i färgen och hur man ska lägga upp det när man ska färga utväxten. Något tips om hur jag ska göra om jag vill färga det hemma? Har tänkt att prova även på salong och ha lite guldnyansade slingor, eller ljusbruna, men det skulle ju såklart vara toppen om man kan göra även det hemma, då min ekonomi inte alltid räcker till. tipsa annars gärna om billiga salonger där de färgar ganska billigt, om du vet några! Tack för en superblogg!

Svar:

Billig och bra behandling.

Hej, kul att du tycker det! Förstår om man inte prioriterar håret när ekonimin inte är på topp. Men ett bra tips om du vill ha en billig men ändå bra behandling är att vända dig till en frisörskola. Vi på Bäckadal får en väldigt bra utbildning och resultaten blir också otroligt bra eftersom vi har god tid på oss och är mycket nogranna, även lärare som håller ett vakande öga. En klippning går på 170kr hos 3e klassen, och nästan halva priset på alla behandlingar.

Hemmablekning.
Ska erkänna att jag fixat utväxten hemma men vet inte om jag skulle rekomendera det, det är på egen risk så att säga. För bästa resultat så tycker jag absolut att du ska slinga håret. Om resten av håret är helblonderat så gör täta slingor. Den bästa blekningen som jag testat är från HM för 70 kr! Be en kompis om hjälp att dra ut slingorna och sedan applicera blekningen endast på utväxten. Lägg sedan på en plastpåse för att blekningen inte ska torka då slutar den verka, och tillsätt aldrig vatten! Vad det gäller verkningstiden kan man aldrig säga exakt, beror helt på ditt hår. Dra av blekningen på en slinga och kolla färgen efter ett tag. Kom bara ihåg att ha is i magen för att inte få gult hår!

Mörkare blond.
Jag hade själv väldigt blont hår i vintras och blev trött på utväxten, så jag la i lite mörkare nyanser i håret. Skitsnyggt! Men jag tycker absolut att nyanserna ska vara olika blonda, inte bruna. Vill du göra detta så ska du absolut vända dig till en frisör för att resultatet ska bli lyckat. Man har inte tillgång till de toningarna i affären och det är otroligt svårt att göra själv. Jag har nu lagt i en hel mörkare blond nyans i håret. Börja med slingor ifall du inte skulle trivas går det lättare att få tillbaka din tidigare färg. Satsa på honungsblont i höst!!



Nu blir det lunch, kommer ett till inlägg när jag fixat håret på min vän amanda! :)

Kommit till insikt.

Jaa, eftersom jag nu ska bli en flitig och förhoppningsvis duktig bloggare har jag studerat andra bloggar. Och har kommit till insikt med att man måste skriva lite om sig själv. Så tänkte börja nu :)

Igår på morgonen bestämdes det att jag o Syster drar till Göteborg för att se BRUCE SPRINGSTEEN!! Drog direkt efter jobbet och hann precis i tid för att se en av tidernas bästa artist. Nästan sextio år, fortfarande het och rockar i tre timmar! Skulle inte kunna be om mer, otroligt lyckat bruce. We Love You.
The Boss


Dagen på jobbet idag var som väntat gansla tung.. För er som inte vet så jobbar jag som säljare sedan två år tillbaka på Elgiganten (brevid studierna). Antagligen ett av de roligaste jobben, iaf som student. Träffar mycket trevligt folk och mindre trevligt folk. Träffade min kära pojkvän på jobbet också, smidigt att ringa honom om jag måste fråga något. Måste dock sluta med det, han får ju inte betalt när jag ringer på hans fritid, hihi. Så här ser vi alltså ut.


Imorgon kl fem ska jag klippa Amanda, hon ser ut som The Grudge, (Enligt henne.) Så smaskiga för och efterbilder bjuder jag på imorgon. Också mina noggrant utvalda fotbollshunkar kommer att ses på bild. Och framför allt så är jag ledig!! Vilket betyder att jag ska kolla på Las Vegas avsnitt precis hur länge jag vill inatt.

Viva Las Vegas!



Kommentarsvar. (Head Cases)

Mannen på Öster.

Kul att du skriver! ahh, har ju en central lägenhet men mat har jag nog aldrig tackat nej till. haha. :) Nu efter EM och allt tänkte jag lägga upp lite på bilder på fotbollshunkar som inte bara är duktiga på fotboll utan också snygga i håret. Kanske kan få någon insparation där? Men ska absolut göra inlägg för män, det är ju trots allt er vi tjejer spanar på. Allt från färg till frisyrer och produkter. Så fortsätt läsa och skriv gärna!

susanne

Heej, absolut kan jag göra de. Men det vore enklare om jag visste lite om ditt hår. Långt? Kort? Lugg? För att kunna tipsa dig bäst :) Kan ju inte rekomendera en snygg lugg om du inte har eller inte vill ha någon. Tänkte lägga upp lite frisyrer på hur jag ser ut till vardags o fest med, ska bara bli vän med min nyinköpta kamera :)

Head Cases

Heej, tänkte ge er några tips på otroligt snygga och enkla frisyrer inför helgens bravader.

Ruffsiga Lockar
Jag älskar lockar, men vill ibland inte se "för" fixad ut. Kan kalla det för lite bedhead. Denna frisyren är perfekt, man gör större delen av arbetet kvällen innan! Dela upp håret i två delar, och sätt upp det i två toffsar bakom öronen. Dela upp toffsarna i två delar och vira dem sedan runt varandra. Till sist fäster du dem uppe på huvudet. När du vaknar är det bara att ta ner och fixera med fingrar och spray. Enkelt! 
p.s behåll topparna raka. d.s
 
Kvällen innan:



Enkel Knut
En uppsättning behöver inte vara krånglig och omöjligt, ibland räcker det med en slarvig knut. Går att fixa på tio minuter och är otroligt snyggt. Viktigt att tupera håret för att få den slarviga känslan. Samla sedan ihop håret baktill eller lite på sedan och tvinna håret runt till en knut. Fäst sedan med peruknålar eller toffs. Spraya!
 

Hästsvans
Låter inte så glamoröst men kan vara ack så snyggt. Man kan variera frampartiet efter vad man känner för och frisyren är otroligt enkel. Jag har valt en med snebena och renkammat, med en ruffsig svans som ger en fin kontrast. Spraya!


Volym
Volym passar på alla, givetvis i olika mängder. Med volymistern från Björn Axén har det blivit ännu enklare. Dela upp håret i smala paséer (hårslingor), ca fem cm breda och tryck till. Men låt bli det översta lagret av hår!  Har du inget eget självfall kan du använda en rundborste när du blåser håret.


Volumaster 499.- på Elgiganten.


Här har jag använt volumastern på Nathalie, har även tuperat pasérna (fem cm breda hårslingor) lite lätt innan jag använt volumastern för att få bättre hållbarhet. Glöm inte massa spray :)

Berätta gärna om ni testat någon av frisyrerna och hur det gick, mer frågor! :) 
 


Kommentatsvar.

Kul att du skriver! Du frågade helt rätt person, har själv gjort det två gånger. Du ska absolut inte göra det hemma, har skräckexempel på det. En tjej kommer till salongen i skolan och vill slinga håret. Vad hon inte berättar för min klasskompis är att hon redan blekt håret åtta gånger hemma på två dagar! Håret var som gummi och det mesta följde med borsten. Helt förstört med andra ord. När man bleker håret så fräter man sönder bryggor i hårstrået för att få bort färgpigment som sitter i det, så ju mer färgpigment desto svårare att få bort och ju mer sliter man.

Till att börja med så tycker jag du ska prata med en frisör, som både tonar håret mörkare och sedan slingar det ljust igen. Så hon vet att du vill kunna bli ljus igen.

Men jag tycker att du ska testa en ljusare brun, för att lättare vänja sig vid det och lättare kunna bli blond igen. Den svåra delen är att få det blont utan att bli orange. Du ska räkna med att de kan ta ett par månader från att du börjar tills det är klart eftersom håret måste vila mellan blekningarna.

exempel:
Jag har en syster som varit mörkhårig ett par år men ville bli blond igen, vi började i februari med att slinga hela håret. Håret fick en gul-orange ton vilket vi räknade med. Så jag la på en sandtoning (med blåa pigment i för att få bort det gula) resultatet blev en mörkare sandblond. Efter de andvände hon silverschampo för att få bort ytterligare röda pigment. I april slingade vi håret igen och då blev hon riktigt snyggt blond.

Så bör räkna med minst två slingningar, ev toning och klippning, för att bli blond igen. Men allt beror på vilken brun färg du vill ha och hur många gånger du färgar det. Ju fler gånger desto svårare att bli blond.

Denna typ av behandling är tyvärr inte alla frisörer jätteduktiga på. Men om frisören gör det rätt ska du iaf inte behöva gå runt och vara kyckling-gul :)

Hoppas du fått svar på din fråga, hoppas på fler! :)

p.s Köp en bra hårinpackning! d.s

Jag som brunett och blondin.

RSS 2.0